Vraag referenties – mensen willen bewijs

Vraag referenties – mensen willen bewijs

[UPDATE dec 2018: Facebook recensies worden aanbevelingen]

Fijn als je klanten een bedankje op je Facebookpagina schrijven. Je hoopt dat anderen het ook lezen. Dat is inderdaad belangrijk. Je kunt zelf zeggen dat je goed bent, maar het is uiteraard veel beter als anderen het over jou zeggen.

Via recensies kunnen klanten meer te weten komen over je bedrijf .

Je kijkt zelf immers ook vaak, voordat je iets koopt of voordat je in zee gaat met een coach, even op internet wat anderen hierover te zeggen hebben. Is de persoon betrouwbaar? Levert de behandeling, de training, het product dat, wat jij ervan verwacht?

Op je tijdlijn van Facebook verdwijnen de berichten al snel. Zie hieronder allemaal positieve reacties van mensen die goed geholpen zijn door Belinda Bijlsma van Therapeutisch hypnose. Die is zij allemaal kwijt en niemand die het meer ziet. Zonde!

Zorg er daarom voor dat je aan tevreden klanten vraagt of ze een recensie (of aanbeveling zoals het nu heet) willen maken voor je (zakelijke) Facebookpagina.

Goed voor je vindbaarheid

Nog een belangrijke reden om recensies te hebben: je pagina kan makkelijker gevonden worden in de Facebook-zoekfunctie.

Recensies helpen je om beter gevonden te worden in de Facebook-zoekfunctie

Hoe maak je de tab Recensies aan?

Klik rechts op je pagina op het kopje ‘Instellingen’

Vervolgens op ‘Sjablonen en tabbladen’ in de linkerkolom. 

Facebook Hoe voeg je recensies toe

 

 

Scrol omlaag en klik op Een tabblad toevoegen. Halverwege zie je: Recensies. Klik op ‘Instellingen’.

 

FB Recensies - zet schuifje op AAN

Dit is overigens ook de pagina waar je de positie van tabbladen kunt aanpassen afhankelijk van hoe belangrijk jij ze vindt.

 

Als pagina-eigenaar kun je nu dus je klant vragen naar je pagina te gaan en daar op Recensie te klikken. Je kunt ’t iemand ook gemakkelijker maken en de link naar je recensies sturen. En de kans dat iemand het invult is des te groter. Ik heb mijn link hier via Messenger naar iemand gestuurd.

FB link naar recensie sturen

 

Op je zakelijke pagina staat de link naar Recensies in de linkerkolom.

Facebook aanbevelingen - Waar staan je Facebook recensies?

Als je op ‘Recensies’ klikt krijg je het volgende scherm. Je klant kan aangeven of hij/zij tevreden is. 

De beoordeling van iemands pagina kun je doen door JA/NEE in te klikken. Voorheen kon dat d.m.v. sterren. Bij de sterrenbeoordeling hoefde je geen tekst te plaatsen. De JA/NEE aanbeveling kun je niet plaatsen zonder toelichting erbij te zetten. Het maakt het compleet dat je toelicht waarom je tevreden was. Je vindt het zelf ook fijn bij anderen te lezen waarom iemand een dienst op product waardeert.  

Facebook aanbeveling - Waar staat de Facebook aanbeveling

 

TIP 1:

Kopieer de tekst (compliment) die mensen op je tijdlijn gezet hebt en stuur ze die per mail met de vraag of ze dat in het kader willen knippen en plakken. Dat bespaart ze veel werk (terugzoeken op je tijdlijn of opnieuw de aanbeveling maken).

TIP 2:

Nu je weet hoe goed het is voor je business als je recensies hebt (en hoe prettig het is om complimentjes te krijgen, dat is toch ook zo?) schrijf dan ook eens voor een ander een recensie op zijn/haar zakelijke pagina. Is die tab Recensie er niet? Stuur dan de link naar deze instructie zodat ze hier ook gebruik van kunnen maken 🙂

Tip 3:

Je kunt soms de referentie ook voor LinkedIn gebruiken. Hoe dat werkt vertel ik in een volgende blog: aanbevelingen op LinkedIn

Blij bent met mijn tips?

Dan zou ik het waarderen als je dit op mijn Facebookpagina wilt schrijven. Dank je wel!

https://www.facebook.com/TrudyPannekeetSocialMedia/reviews/

 

LAATSTE VERSIE RECENSIES – blog: Facebook recensies  

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Beste Trudy, Ik heb zojuist je uitleg gelezen over hoe je referenties aanzet op je bedrijfspagina. Nu heb ik dat allemaal gedaan. Ik zie op mijn pagina ook recensies in de linkerkolom staan. Alleen ik zie niet de mogelijkheid een recensie achter te laten. Ook niet als ik de weergave bekijk hoe een bezoeker de pagina zal zien. Klopt het wel? Ik wil niet een link naar iemand sturen om een recensie achter te laten terwijl e.e.a. niet aangeklikt kan worden/zichtbaar is. Met vriendelijke groet, Margriet Veenstra

  1. Hi Margriet,
   Ik heb je inmiddels via Messenger laten weten dat het voor bezoekers wel te zien is. Dus je hebt het goed gedaan. Ik heb je ook een prinsscreen gestuurd. Op laptop werkt het ook gewoon. Je kunt deze link https://www.facebook.com/pg/BasisTalent/reviews/ ook per mail of via social media sturen naar je tevreden klanten. Dan belanden ze direct op de Recensie-pagina. Nou, laat de aanbevelingen nu maar komen. Laat maar zien hoe goed je bent!

   Warme groet,
   Trudy Pannekeet

 2. Marjan

  Beste Trudy,
  Ik heb op mijn bedrijfspagina Facebook recensies staan. Nu heb ik ook van klanten aanbevelingen gekregen. Hoe krijg ik zowel recensies als aanbevelingen zichtbaar op mijn pagina voor toekomstige klanten?
  Bedankt voor je bericht,
  Marjan

 3. Glenda

  Beste Trudy, wanneer ik onder instellingen kijk zie ik niet pagina bewerken staan alleen pagina informatie. Daar staat onder recensies dat iedereen mijn pagina kan beoordelen. Helaas staat in de linkerkolom geen referenties. Wat doe ik verkeerd? Ik hoor graag van je.

  Groetjes,
  Glenda

  1. Beste Glenda,

   Ik heb je gemaild over het feit dat met de veranderingen in de opmaak van Facebook het soms kan voorkomen dat de prinsscreens in mijn artikelen niet helemaal meer kloppen. Fijn dat je me daarop wijst, dan kan ik mijn artikel aanpassen aan de huidige opmaak.
   ‘Bewerken’ staat er nu niet meer, wel staat op iets daaronder ’sjablonen en tabbladen’.
   Helemaal onderaan staat ’Tabbladen toevoegen” en kun je Recensies kiezen.

 4. Hi Trudy, net je duidelijke uitleg gelezen. Heb toch nog een vraag. Een van mijn klanten heeft een recensie geschreven, maar deze is alleen op mobiel zichtbaar en niet als je via de tablet of laptop naar facebook gaat…
  Heb jij hier een oplossing voor?

  1. Hi Judith, Ik heb je gemaild met mijn antwoord. De (mooie!) recensie was wel zichtbaar gelukkig. Op naar meer waardevolle aanbevelingen van je klanten. Je kunt na Facebook ook vragen of men het op LinkedIn of op Google wil plaatsen. Succes!

 5. Lizzy

  Hoi Trudy,

  Ik ben benieuwd of jij weet waarom ik steeds de melding blijf krijgen ‘ Van Wens tot Baby’ heeft nog niet genoeg aanbevelingen ontvangen om een beoordeling te berekenen’. Ik zie (nieuwe) bedrijfspagina’s met 1 aanbeveling/beoordeling die wel wordt weergegeven. Meerdere van mijn cursisten hebben de afgelopen een beoordeling geschreven en toch krijg ik deze melding..

  Alvast bedankt!

  1. Hi Lizzy, ik hoor dit van meerdere mensen. Zie ook de reacties van anderen op deze post. De mooie recensies op je Facebook pagina zijn gewoon zichtbaar. Vreemd dat Facebook te melding geef! Maar het staat zo te zien wel goed.
   Warme groet, Trudy Pannekeet

Geef een reactie