Hoe bewerk je je profielfoto met LinkedIn fotofilter

Heb jij nog geen (goede) foto op LinkedIn? Dat is wel stap één voor een professioneel profiel. Misschien ben je heel kritisch over een foto van jezelf. En het is natuurlijk nooit het goede moment om de foto te maken. Je bent te bleek, je ziet er nu weer te verhit uit. Of je hebt wel een goede foto, maar de achtergrond is niet goed.

Zonder foto wordt je niet of nauwelijks benaderd. Cijfers liegen er niet om. En als je zelf een uitnodiging stuurt zonder foto heb je grote kans dat deze niet wordt geaccepteerd.

Hoe bewerk je je profielfoto

Je kunt nu op LinkedIn met fotofilter je profielfoto heel gemakkelijk bewerken. In dit filmpje wordt het duidelijk uitgelegd.

 

Ik heb zelf wel een professionele fotograaf ingeschakeld en raad het iedereen aan, maar het hangt uiteraard af van hoe goed je zelf foto’s kunt maken en waarschijnlijk ook in welke business je zit of voor welke baan of opdracht je gaat.

Die professionele foto’s heb je ook niet vandaag in huis, dus gebruik dan nu een goede (zelfgemaakte) foto en bewerk deze met de nieuwe feature in LinkedIn.

Bewerken stap voor stap

Ga naar je profiel. Klik op je foto (of de plaats waar je foto hoort te staan). Onderaan zie je een camera. Klik op de camera. Kies vervolgens een foto uit je bestand die je wilt gebruiken als profielfoto. Als je een foto gekozen hebt kun je beginnen met het bewerken van je foto. Het werkt hetzelfde als in Google Foto’s. Onder je foto zie je tooltjes om te bewerken.

LinkedIn fotofilter Trudy Pannekeet

Stel vervolgens in wie je profielfoto mag zien. Hoe je dit ingesteld hebt kun je daarna rechtsboven zien.

 

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef een reactie