Hoe maak je een poll in LinkedIn

Interactie met potentiële klanten

Link naar de video Meer interactie op LinkedIn – Hoe maak je een Poll?

Ga het gesprek aan met je potentiële klant offline, maar zeker ook online. Daar bereik je veel meer mensen. Het gesprek aangaan op bijvoorbeeld LinkedIn geeft je in eerste plaats al meer informatie over je doelgroep. Hoe meer je weet over je ideale klant hoe beter je deze kunt informeren. En hoe meer deze persoon overtuigd kan raken dat jij de juiste persoon bent om zijn/haar probleem op te lossen.

En… door de interactie op je berichten, krijgen meer mensen je bericht te zien. Zo werkt het algortime. Ook niet-connecties krijgen je bericht te zien. Daarmee vind je weer nieuwe klanten. En dat wil je bereiken.

Het nieuwe verkopen is: niet verkopen

Social media en social selling gaan om het contact met je klant. Mensen doen graag zaken met mensen. Daarom is het goed om niet alleen te zenden, je aanbod te laten zien, maar met name het gesprek aan te gaan met je klant.

Dus niet direct verkopen, maar laten zien dat je verstand van zaken hebt en mensen echt kunt helpen met hun probleem. Of dat nu gaat om een huis aan particulieren of een technische oplossing voor een installatiebedrijf. Mensen moeten je kennen, het je gunnen (zeker als er meerdere aanbieders zijn) én het vertrouwen hebben dat hun geld bij jou goed besteed is, omdat jij hun goed kunt helpen.

Hoe kom je in contact met je klant?

Hoe ga je het gesprek aan? Er zijn heel veel manieren. Een daarvan is dat je een vraag stelt. Een eenvoudig te beantwoorden vraag. Mensen kunnen niet NIET antwoorden. Dat kun je gewoon in een bericht doen. Maar je kunt hier ook een poll voor maken; kleine opiniepeiling.

Met een polletje (een soort Multiple Choice) maak je het de lezer gemakkelijk te antwoorden.

Hoe maak je een LinkedIn poll

Het is heel simpel. Start met een bijdrage en kies “Opiniepeiling”

Zie ook bovenstaande video. Daar leg ik je uit hoe je een poll maakt in LinkedIn.

Meer tips over hoe jij eruit kunt springen op LinkedIn?

Ken je mijn boek ‘Spring eruit met LinkedIn’ al? Een praktische (en zeer volledige) LinkedIn handleiding. Te koop oa. bij Managementboek en Bol.com. Beter als je ‘m bij je lokale boekhandel koopt 😊

Schrijf je in voor mijn nieuwbrief of volg me op LinkedIn.

Geef een reactie