Hoe nodig je connecties uit voor je LinkedIn bedrijfspagina

Hoe nodig je connecties uit voor je LinkedIn bedrijfspagina

Update juni 2020

Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina, dat is je doel. Meer mensen bereiken met de berichten die je daar deelt. Je kunt als beheerder je connecties uitnodigen. LinkedIn is hier flink mee aan het testen geweest. De optie was er even. Toen was het weer weg omdat het door veel leden als spammy werd ervaren. Mensen werden massaal voor pagina’s uitgenodigd. Maar nu is de optie om mensen uit te nodigen voor je LinkedIn bedrijfspagina weer terug, met bepaalde voorwaarden zoals een dagelijkse limiet. Fijn. Lees in deze blog hoe je connecties uitnodigt voor je LinkedIn bedrijfspagina.

Vind je dit helemaal niet fijn? Krijg je veel bedrijfspagina uitnodigen? Ik leg je in dit artikel ook uit hoe je deze uitnodigingen uit kunt zetten.

Onderaan dit artikel vind je mijn video waar ik dit uitleg als je liever kijkt dan leest.

Het is best lastig om meer volgers te krijgen op je LinkedIn bedrijfspagina. Goede content delen is het eerste wat je kunt doen. Als je pagina interessant is en je regelmatig post gaan mensen je volgen. Maar dan moeten ze wel weten dat je pagina bestaat. Laat dus op al je communicatiemiddelen weten dat de LinkedIn pagina er is.

Hoe deden we het ‘vroeger’?

Een bericht als hieronder naar je connectie deed (en doet nog steeds) wonderen. Gewoonweg vragen.

LinkedIn Bedrijfspagina EHBO - wil je me volgen Edward Lindeboom

LinkedIn helpt je mee om meer volgers te krijgen door direct nadat je de relatie gelegd hebt, voor te stellen jouw bedrijfspagina ook te volgen. Top!

En nu is er ook de mogelijkheid om direct vanaf je bedrijfspagina connecties uit te nodigen.

Waar vind je de optie om je connecties uit te nodigen?

Ga naar je bedrijfspagina en dan zie je rechtsboven ‘ Tools
voor beheerders’. Klik daarop en dan krijg je het uitrolmenu waar nu deze optie
tussenstaat.

LinkedIn Bedrijfspagina Connecties uitnodigen

Als je daarop klikt krijg je je connecties te zien. Daar kun je aanvinken wie jij wilt uitnodigen. En je kunt mensen uit je netwerk opzoeken.

LinkedIn bedrijfspagina Connecties uitnodigen 2 DEF

Wie ga je uitnodigen voor je LinkedIn bedrijfspagina?

Wie is jouw ideale klant? Wie wil van jou leren? Die mensen kun je gaan uitnodigen. Je hebt een daglimiet en een maandlimiet. 

De maandlimiet is flexibel. Je krijgt op de 1e van de maand 100 tegoedpunten. Je kunt dus per maand 100 connecties uitnodigen. Bij elke geaccepteerde uitnodiging krijg je je tegoed terug. Bij een geweigerde of (nog) niet geaccepteerde verlies je je credit voor die maand.

Nodig dus met beleid uit. Kwaliteit boven kwantiteit.  Bedenk eerst goed of jouw connectie iets gaat hebben aan de info op jouw pagina voordat je die persoon uitnodigt. Je wilt niet gaan spammen, toch?

En je kunt een connectie maar 1x uitnodigen. Als je
connectie je verzoek afslaat kun je ‘m dus niet nogmaals op een later tijdstip
uitnodigen.

 

Liever geen uitnodigingen ontvangen voor LinkedIn bedrijfspagina’s?

Wil jij liever geen uitnodigingen ontvangen van bedrijven en alleen van personen. Goed nieuws want je kunt dit uitzetten. Ga naar instellingen, communicatie, Wie kan u bereiken. Zet bij ‘Uitnodigingen uit uw netwerk’ het schuifje op Uit.

LI bedrijfspagina connecties uitnodigen AAN/UIT zetten bij instellingen

Bij instellingen geef jij aan of je uitnodigingen wilt ontvangen of niet

Dit kan nog niet

  • Jammer dat je er geen persoonlijk bericht bij kunt doen zoals je bij je persoonlijk profiel kunt. Ik heb mijn tekst al klaar voor als die optie er wel komt:

Ik nodig je graag uit om mijn bedrijfspagina te volgen. Ik deel daar praktische tips voor ondernemers over LinkedIn marketing en over ander social media platform.

  • En je kunt niet kunt zien wie van je connecties je uitnodiging heeft geaccepteerd. Je krijgt niet zoals bij je persoonlijke pagina een bericht hiervan.
  • Je kunt zowiezo nog niet zien wie jouw volgers zijn op je bedrijfspagina. Dat gaat vast binnenkort veranderen. Je kunt door de uitnodiging-feature wel zien wie jou nog niet volgt. Die kun je immers nog aanvinken.

LinkedIn Persoonlijk uitnodigen voor je bedrijfspagina kan helaas nog niet

 

Persoonlijk bericht bij de uitnodiging voor je LinkedIn bedrijfspagina kan helaas nog niet

Is je LinkedInpagina interessant?

Ok, dan heb je op een gegeven moment wel een leuk aantal volgers op je bedrijfspagina. Maar ze kunnen je ook gemakkelijk weer ontvolgen. Het gaat er natuurlijk om dat je volgers ook wat doen met je informatie. Helemaal mooi als ze reageren op je berichten.
Zorg dat je interessante informatie deelt. Informatie waar jouw volgers iets aan hebben.

Hoe vaak moet je posten op je LinkedIn bedrijfspagina?

Het is goed om regelmatig je gezicht te laten zien. Je hoeft echt niet elke dag iets te posten maar zorg dat je zowiezo 1x per week iets waardevols deelt. Heb je meer inspiratie voor content? Dat mag natuurlijk maar ga ook niet overboard: 3-5 keer per week is echt voldoende.

LinkedIn Bedrijfspagina Intereesante content - Share content that matters

Schrijf je content voor je ideale klant. En bouw een relevant netwerk op. Als je daaraan houdt komt het wel goed.

Nog geen LinkedIn bedrijfspagina?

Heb je nog geen LinkedIn bedrijfspagina? In deze blog lees je waarom jij een LinkedIn bedrijfspagina zou moeten hebben en hoe je deze aanmaakt op LinkedIn.

LinkedIn Bedrijfspagina Training

Wil je echt werk maken van LinkedIn als zzp’er of met je team? Daar kan ik een training voor maken. Ja, maken want ik wil dat het werkt voor jou. Dus ik maak ‘m op maat. Voor jou alleen of met je collega’s. Lees hier meer over mijn LinkedInTrainingen.

 

Bekijk ook mijn video voor instructie

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef een reactie