LinkedIn nieuwste ontwikkelingen – aug 2017

LinkedIn nieuwste ontwikkelingen – aug 2017

Heerlijk aan het genieten van de zomervakantie? Of zit het er al weer op? Bij LinkedIn heeft men niet stil gezeten. Er zijn behoorlijk wat nieuwe features geïntroduceerd.

Ik zet ze hierbij op een rijtje:

Binnen connecties zoeken naar connecties

 

De optie om binnen het netwerk van je connectie te zoeken is weer terug. Ik ben hier bijvoorbeeld een zoekopdracht gestart van Owners binnen het netwerk van Pieter Pannekeet.

Zo kun je je koude acquisitie een stuk warmer maken.

Concept blog laten checken

 

Als je nu een blog maakt (Pulse) kun je voordat je het artikel publiceert heel gemakkelijk de tekst naar iemand sturen om het even na te kijken op bijv. taalfoutjes of er iets aan toe te voegen.

Meerdere foto’s

 

Je kunt nu meerdere foto’s toevoegen net als bij Facebook. Leuk als je bij een netwerkbijeenkomst bent geweest. Of als je meerdere producten wilt laten zien. Nu hoef je niet zelf eerst een collage te maken. Nu al beschikbaar op iOS, binnenkort op Android en op je desktop

Video delen

 

 

Je kunt zelfs een video direct toevoegen aan je update. Dus niet meer met een link naar YouTube waardoor je je lezer kwijt bent. Video is hot, bewegende beelden trekken direct de aandacht dus hiermee val je meer op. En het is weer een perfecte manier om iets van jezelf te laten zien. Weet je nog? Mensen kopen bij jou voor jou.

Reacties uitzetten

 

Als je gereageerd hebt op een bericht en na jou reageren nog heel veel andere mensen, kun je dat op een gegeven moment goed zat worden. Bijvoorbeeld bij felicitaties, een vacature of als iemand een mening vraagt bij zijn/haar nieuwe profielfoto. Goed nieuws; je kunt (net als bij Facebook) je de meldingen van dit bericht dan ook stopzetten.

 

Wie is nu online?

 

Nieuw is ook dat je kunt zien of iemand op dit moment online is op LinkedIn. Middels een groen balletje bij je profielfoto wordt aangegeven of je online bent of niet. Makkelijk als je direct iemand nodig hebt. Met witte stip erin betekent dat iemand mobiel online is. Lees hier hoe je het aan/uit zet.

Wie deelt jouw content?

 

De functionaliteit is weer terug dat je kunt zien wie je artikel gedeeld heeft. Dat is een tijdje weggeweest. Dat betekent ook dat als je een post van iemand deelt dat je niet alleen het artikel deelt, maar ook meteen de naam en het commentaar van  diegene die ‘m origineel geplaatst heeft. Wel zo eerlijk! En prettig als iemand iets van jou deelt.

 

Wie zoekt jou?

 

Begin van de zomer is een heel goede feature toegevoegd die rechtsonder je profielfoto te zien is. LinkedIn toont hoe vaak en door wie je wordt gevonden.

Met de nieuwe LinkedInfunctie Search Appearances kun je op je LinkedInprofiel zien hoeveel mensen jou via een LinkedInzoekopdracht hebben gevonden.  Als je erop klikt zie je de achtergronden van de zoekers. Interessante leads? Binnenkort komen naar nog de zoekwoorden bij waarop ze jou gevonden hebben. Lees hier het hele artikel.

Hoveren Yeah, hier ben ik blij mee. Ook deze functie is weer terug. Als je met je cursor over iemands naam gaat verschijnt de kopregel. Je hoeft dus niet ‘helemaal’ naar iemands profiel te gaan om te kijken wat iemands achtergrond is. Ook al kan dat weer heel interessante contacten opleveren.

Dit betekent natuurlijk ook, dat iedereen ook jouw kopregel gemakkelijker kan zien. Zorg dat die duidelijk en pakkend is. Pakkend, zodat de lezer graag verder wil klikken en contact met je wil leggen.

Je krijgt te zien welke connecties je gezamenlijk hebt en je kunt direct een bericht sturen.

Public Posting

 

 

Als je nu een update plaatst kun je ervoor kiezen voor ‘Public posting’ Dit betekent dat het bericht dus ook gelezen kan worden door niet LinkedIn-leden en als men niet ingelogd is. Goed voor je vindbaarheid!

 

Ongetwijfeld heb ik ze nog niet allemaal, want LinkedIn blijft zich ontwikkelen.

Wil je nu zorgen dat je al deze nieuwe tools optimaal inzet? Zodanig dat je onderneming groeit, dat je nieuwe opdrachten krijgt en dat klanten jou vinden? Ik geef regelmatig LinkedIn Trainingen waarbij we heel concreet jouw profiel optimaliseren. Alle vragen die je hebt over LinkedIn komen aan bod.

Als je vragen hebt kun je mailen info@trudypannekeet.nl. Bellen of Appen 06-238 728 35

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef een reactie