LinkedIngroepen gaan veranderen – Start er nu mee

LinkedIngroepen gaan veranderen – Start er nu mee

LinkedIn is er al een tijdje mee bezig maar nu is het zover: De LinkedInGroepen gaan veranderen. Als LinkedInexpert kreeg ik alvast een sneak preview.

Enkele verbeteringen:

 • De aparte LinkedIn Groups app verdwijnt per 15 februari en LinkedIngroepen krijgen een prominentere positie op je homepage en je tijdlijn. Het wordt dus toegankelijker.  Het verdwijnen van de app heeft geen effect op je bestaande lidmaatschap en bijdragen.
 • Betere interactie: ook in LinkedInGroepen kun je straks video’s plaatsen en kun je andere leden taggen (@naam) en gemakkelijker antwoorden op reacties om de betrokkenheid in de groep te vergroten.

Maak jij gebruik van LinkedIngroepen?

Groepen op LinkedIn bieden mooie mogelijkheden om op een andere manier zichtbaar te worden.

Het kan heel interessant zijn om naast het posten van artikelen op de reguliere tijdlijn ook regelmatig actief te zijn in groepen. In groepen zitten deelnemers die eenzelfde interesse hebben, misschien wel jouw doelgroep 🙂

Neem actief deel in groepen door antwoorden te geven op vragen die gesteld worden, berichten te liken, te delen of door zelf artikelen te posten. Hoe je dat doet lees je in dit blog. Post 4x beter gelezen in LinkedIngroep.

Hoe zet je groepen in?

 • Voor het verkrijgen van informatie (als bron).
 • Voor het geven van informatie en/of het delen van je kennis (en daarmee indirect ter promotie van jezelf/je bedrijf).
 • Het weerspiegelt je interesses op je profiel.

Er zijn altijd mensen die meer weten dan jij en mensen die minder weten dan jij, maar die wel graag van jou willen/kunnen leren. De kennis die je opdoet in groep A, kun je delen in groep B. Als je daarbij jouw visie geeft, werk je aan jouw expertstatus.

Let er bij het posten in groepen wel op dat je niet zomaar wat post. In sommige groepen lijkt het soms op een reclame-vergaarbak. Niemand reageert meer. Dan schiet zo’n groep zijn doel voorbij. Maak het relevant voor de deelnemers. Deel je kennis, stel vragen en beantwoord vragen van anderen. Daarmee laat je zien wat je in huis hebt.

Waar vind je jouw LinkedIngroepen nu?

Onder ‘Work / Groups’

 

Waar vind je LinkedIngroepen nu op je Desktop

Je kunt linksboven bij ‘Discover’ suggesties voor nieuwe groepen bekijken en onder ‘My Groups’ naar de groepen gaan waar jij al lid van bent. Je kunt direct naar een groep gaan door de naam in de zoekbalk in te typen.

Ontdek welke LinkedIngroepen interessant zijn voor jou

Zoek in groepen

Je kunt voordat je jouw artikel post binnen de groep zoeken of er al eerder iets over gepost is. Of je kunt zoeken naar een interessant onderwerp voor je blog bijvoorbeeld. Het zoekvenster vind je rechtsbovenaan.

Je kunt zoeken naar een interessant onderwerp

En dan krijg je alle artikelen met jouw zoekwoord te zien.

Je krijgt alle artikelen met jouw zoekwoord te zien

Als het onderwerp er nog niet instaat is het wellicht een idee dat jij daar iets over gaat plaatsen.

Nieuwe LinkedIngroepen

Ik ben heel benieuwd naar de veranderingen van de LinkedIngroepen. Zodra er meer bekend is zal ik er weer een blog over schrijven. Ik houd je op de hoogte.

TIP:

 • Zoek in de tussentijd een aantal LinkedIngroepen die voor jouw bedrijf interessant zijn en word daar lid van

 

 

Note: een deel van dit artikel is eerder gepubliceerd op ExpertUpdate.

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Paul

  Hi Trudy,
  Link naar artikel ‘Post 4x beter gelezen’ werkt niet.

  En: weet jij of LinkedIn ook de statistieken van een groep weer herintroduceert? Ik vond dat altijd een heel handig instrument om inzicht te krijgen in het ledenbestand. Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom ze daarmee zijn gestopt.

  dank!

  1. Beste Paul,
   Dank voor je reactie. Het platform waar ik dit artikel voor geschreven heb is zojuist opgeheven. Ik heb het artikel aangepast. Je kunt het hier terugvinden. https://www.trudypannekeet.nl/linkedin/post-in-linkedingroep-4-x-beter-gelezen/

   Voor wat betreft de groepsstatistieken. Ik verwacht wel dat LinkedIn dat weer invoert. LinkedIn is momenteel druk bezig Groepen aan te passen. LinkedIngroepen krijgen weer een prominentere rol. Het is nog even afwachten.

   Warme groet,
   Trudy Pannekeet

 2. Beste Trudy,

  Hoe/waar kan je zoeken naar groepen op interessegebied?

  ‘Hoor graag,
  Met vriendelijke groet,

  Alexander Henneke

  1. Hallo Alexander,
   Ik heb even gekeken naar je LinkedInprofiel om te zien in welke business je zit. Toerisme. Management consultant. Leuke business ?
   Je kunt zoeken op ‘Toerisme’ in de navigatiebalk. Als je dan naast People op het driehoekje klikt krijg je het uitrolmenuutje waar je Groepen kunt selecteren. Er verschijnen dan groepen die iets met Toerisme hebben. Kan van alles zijn. Kijk dan per groep welke inhoud zij delen en wie de beheerders zijn. Als dat interessant is voor jou kun je vragen lid te worden. Maar probeer het ook eens met andere woorden, specifieker dan Toerisme. Bijvooorbeeld Hotels, Adventure. Afhankelijk van jouw doelstelling/doelgroep. Of internationale groepen. Dan zoeken op Tourism. Succes!

Geef een reactie