(foto: Social Blooming)

Heb jij ´m al?

Het nieuwe LinkedIn profiel?

Het is namelijk zover: de LinkedIn desktop redesign van het profiel wordt nu in Nederland geimplementeerd. De nieuwe profielpagina is meer in lijn gebracht met de mobiele versie. Dus als je al regelmatig LinkedIn op je telefoon bedient zul je geen moeite hebben over te schakelen.

In een notendop:

–          Meer gericht op een betere presentatie,

–          profiel sneller te scannen en beter op waarde te schatten door de bezoeker.

–          En de volgende stap; gemakkelijker in contact komen.

 

Ik geef je hieronder uitgebreid een toelichting.

 

Wat direct opvalt is de centrale plaats van je foto met daaronder je kopregel, net als op je mobiel. Een belangrijke wijziging is de positie van je summary. Die heeft een veel prominentere plaats gekregen. De eerste 2 regels zijn direct zichtbaar in je profiel. Zorg er daarom voor dat je met de eerste 200 tekens van de samenvatting de lezer weet te prikkelen, zodat deze op ‘See More’ klikt om verder te lezen.

 

Profiel

Met het potloodje kun je je profiel wijzigen. Een heel nieuw onderdeel toevoegen (werk, interesses, ed) zit onder de blauwe balk rechts.

 

De inhoud van de onderdelen blijft hetzelfde. Er was even sprake van dat je in de nieuwe lay-out geen visuele middelen meer kon toevoegen ter ondersteuning, maar dat heeft LinkedIn gelukkig toch behouden.

 

Interessant ook eens te bekijken: ‘View your public profile’ nu rechts, laat je zien hoe niet-connecties jouw profiel zien.

 

Contactinformatie staat nu veel duidelijker weergegeven aan de rechterkant ‘Contact and Personal info’. Met het potloodje kun je mutaties aanbrengen.

 

URL voluit

Websites staan nu voluit als URL vermeld met daarachter tussen haakjes de Call-to-Action die je evt bedacht hebt, zoals bijv “Tips voor ondernemers”. Het effect is daarmee natuurlijk wel een beetje verdwenen.

Skills

Vaardigheden en onderschrijvingen worden belangrijker. Volgens LinkedIn heeft een skill een shelf life van 5 jaar, dus werken aan je skills is belangrijk. LinkedIn toont jouw top 3 skills i.p.v. 10 in de oude versie. Zorg dus dat jouw 3 beste kwaliteiten bovenaan staan.

 

Homepage

Op de nieuwe Homepage zie je aan de linkerkant je profiel in verkleinde vorm, vergelijkbaar met hoe het eruit ziet op de mobiele app.  Je ziet je achtergrondfoto, je profielfoto, je naam, je kopregel, “Who’s Viewed Your Profile” en daaronder het aantal mensen dat je artikel gelezen heeft

De nieuwe headerfoto heeft overigens andere afmetingen: 1536 x 738.

In het midden van de Homepagina kun je je artikelen plaatsen. ‘Artikel, foto en update’ is nu één geworden. Longpost/Pulse staat in de regel eronder: ‘Write an article’. Iets minder duidelijk onderscheid dan in de oude layout.

 

Bloggen

Goed nieuws lijkt hier te melden. Als je je profiel op de Nederlandse taal hebt staan krijg je nu dus wel de optie om een artikel (blog/ pulse) post te schrijven, maar ….

als je daarop klikt (in NL versie) kom je momenteel weer op de homepage en kan je dus eigenlijk toch geen artikel schrijven. Maar de start is gemaakt. Het lijkt erop dat Pulse gekoppeld gaat worden aan de Nederlandse versie. Fijn, want veel mensen kenden deze optie nog niet. Waarom het zakelijk interessant is om in Pulse te posten lees je hier. 

Je krijgt nu ook duidelijker de keuzeknop aangeboden hoe je je post wilt verspreiden. Openbaar, Openbaar en doorlinken naar Twitter of alleen naar je connecties. In de oude versie zat dat een beetje verstopt.

 

Profiel

In de navigatiebalk onder de kleine foto kun je onder ‘Ik/Me’ook  je profiel wijzigen.  ‘View profile’ en ‘Edit profile’ is nu hetzelfde geworden.  Onder ‘Me’ is nu een compacte navigatie gemaakt van wat eerst onder Profiel en Account & Settings stond. Je vindt hier je Privacy & Settings, Help Center en je kunt hier van taal switchen. Ook vind je hier alles over je Basic of Premium account en je evt. Bedrijfspagina.

Andere profielen

Bij andere profielen valt op: Contactinformatie meer in het zicht aan de rechterkant. Followknop, als mogelijkheid als je nog niet gelinkt bent met iemand . Die optie was er al maar nu prominenter. Dit werkt wellicht drempelverlagend om iemand te volgen i.p.v. direct een uitnodiging te sturen.

Voor het delen van een profiel, het verwijderen van een connectie, het blokkeren of rapporteren van iemand, ontvolgen of een aanbeveling vragen klik je op de 3 puntjes rechts van de profielfoto. Net als in de mobiele app.

 

Bericht/Message staat nog op dezelfde plaats direct onder de foto. Je kunt nu direct zien wat iemand post en liked/deelt op LinkedIn. Gunstig want daarmee kun je jezelf beter als expert profileren. De bezoeker van je profiel hoeft er niet naar op zoek.

 

Notifications

Geen vlaggetje meer maar de icon van een bel en Notifications krijgt zijn eigen pagina. Dat maakt het overzichtelijker en gemakkelijker te reageren.

Verdwenen (helaas)

Note, Reminder, Tag zijn komen te vervallen. Daarmee kon je bijhouden waar je je connecties van kende, en een follow-up aan meegeven in LinkedIn (als een soort CRM-systeem).

 

Advanced Search was eerst ook verdwenen, maar dit komt gelukkig terug hetzij op een wat andere manier. Meer info volgt in een volgende blog.

 

2 Comments

  1. Jacques Heemskerk 10 juni 2017 at 12:51 - Reply

    Nuttige informatie en nog steeds nodig!

Leave A Comment