LinkedIn Training – Tips om direct zelf te doen

LinkedIn Training – Tips om direct zelf te doen

Zoek je een LinkedIn Training? Tips om nu direct mee te starten? Aandacht besteden aan LinkedIn is een goed idee, want LinkedIn wordt door steeds meer mensen ingeschakeld om te netwerken en zaken te doen. Je klanten zitten er dus al. Maar voordat je een LinkedIn trainer inschakelt, kun je heel goed eerst zelf beginnen met je LinkedIn profiel. Ga direct aan de slag met deze tips voor je LinkedIn profiel. Beter scoren op LinkedIn; daar doe je het toch voor?

LinkedIn trainer nodig - Eerst zelf - LinkedIn tips voor beginners - Trudy Pannekeet

Aan de slag met deze ‘LinkedIn voor beginners’-tips:

  1. Start met het bepalen van je doel op LinkedIn en wie je hiervoor nodig hebt. Wie wil je bereiken? Houd dat bij alle keuzes die je maakt (profiel, netwerk, berichten, etc) voor ogen.

  2. Zorg voor een goede 1e indruk. Hier kom ik verder in deze blog op terug.

  3. Vul je huidige werkervaring in en maak de link naar de LinkedIn bedrijfspagina. Geef uitgebreid aan waar jij goed in bent.

  4. Zorg dat je bereikbaar bent. Vul je contactgegevens in met website en telefoonnummer waar jij te bereiken bent.

  5. Ontwikkel een relevant netwerk. Ga op zoek naar je ideale klant, je toekomstige werkgever, collega’s, mensen die jou kunnen helpen je doel te bereiken.
LinkedIn netwerk - zoek mensen die jou helpen je doel te bereiken
Zorg voor een relevant LinkedIn netwerk

Wat bepaalt je eerste indruk:

Profielfoto

Je LinkedIn profielfoto hoeft niet perse gemaakt te zijn door een professionele fotograaf om professionele uitstraling te hebben. Je ziet steeds minder foto’s van mensen met een stijve ‘jasje-dasje’-foto. Bedenk wat jouw doel is, wat jij wilt uitstralen. En plaats een kwalitatief goede foto die bij jou past.

Trudy Pannekeet LinkedIn expert - Social Media specialist - marketingcoach
Laat met je foto zien wie je bent! Foto door Renate Boere/Flashback fotografie

Achtergrondfoto LinkedIn profiel

Je achtergrondfoto geeft een boodschap af. Wat wil jij uitstralen naar de bezoeker van je profiel? Zoek daar de juiste foto bij.

✅ Tekst onder je LinkedInprofielfoto = kopregel

Je hebt hier 120 tekens voor op je mobiel iets meer). Gebruik die zorgvuldig. Het lijkt genoeg, maar in de praktijk is het best lastig om alles te zeggen in 120 tekens. Maak daarom stel ik je voor om de tekst eerst in Word te maken, zodat je gemakkelijk kunt uitproberen en tekens tellen.

Samenvatting / Info / About

Hier heb je 2000 tekens ter beschikking. 2000 tekens waarop jij beter gevonden kunt worden. Zet ze allemaal in. En de eerste regels zijn zichtbaar in de 1e indruk. Geef daarin aan welke oplossing jij kunt bieden. Daarmee wil je de lezer overhalen om verder te lezen. In een latere alinea kun jij vertellen wie jij bent en waarom jij doet wat je doet.

Bonustip voor echt effect op LinkedIn:

Met een mooi profiel en een groot relevant netwerk ben jij er nog niet. Je moet laten zien dat jij er bent. Als men niet weet dat jij bestaat, waar jij goed in bent, zullen ze jou niet inschakelen. Sterker nog: kúnnen ze jou niet inschakelen. Praat mee, geef je volgers informatie waar zij iets mee kunnen. Jouw volgers willen graag van jou leren. En daarmee zorg jij ervoor dat zij weten dat ze bij jou terecht kunnen.

Wil je verder om meer uit LinkedIn te halen?

Heb je bovenstaande LinkedIn tips doorgevoerd? Dan wil je verder. Je wilt nu echt meer aandacht aan LinkedIn besteden zodat je daar klanten uit kunt halen. Er is zoveel mogelijk met dit platform. Zonde als je daar geen gebruik van maakt; efficiënt gebruik, zodat je resultaat gaat zien en het jou ook klanten gaat opleveren. Ook nu hoef je nog geen LinkedIn trainer in te huren. Voor als je een doe-het-zelver bent kan ik je nog het volgende bieden:

LinkedIn checklist voor een TOP profielGratis checklist LinkedIn profiel
Ik heb een uitgebreide checklist geschreven waarin ik bovenstaande en nog veel meer uitgebreid beschrijf. Je kunt de LinkedIn checklist voor een TOP LinkedInprofiel hier gratis downloaden. Dan kun je direct zelf aan de slag.
Frankwatching LinkedIn Training online LinkedIn profiel Trudy PannekeetFrankwatching LinkedIn Training online
LinkedIn Training online? Ik heb bij Frankwatching een aantal online LinkedIn trainingen opgenomen.
Begin met Training LinkedIn profiel. Je kunt deze training van 1 uur volgen wanneer het jou uitkomt.
Trudy Pannekeet LinkedIn expert - Social Media specialist - marketingcoach ➥ Wil je graag concreet werken aan jouw situatie. Suggesties krijgen voor een sterke kopregel die precies weergeeft waar jij naar op zoek bent? Hulp bij het vinden van jouw ideale klant op LinkedIn? Dan kunnen we samen een paar uur aan de slag tijdens een 1-op-1 LinkedIn training.Of een kort marketingcoachingsgesprek. Mail of bel me voor vrijblijvende info 06 06 238 728 35. Ook geef ik regelmatig groepstrainingen LinkedIn als je dat fijner vindt.
LinkedIn bedrijfstraining Hoofddorp Haarlemmermeer ➥ Werk je in een bedrijf en wil je je collega’s/medewerkers betrekken bij jouw bedrijfsactiviteiten op LinkedIn? Dan kan ik een op maat LinkedIn Incompany training verzorgen. Uitgaande van jouw bedrijfsdoelstellingen en communicatieplannen.
MEER INFO?Mail me voor meer info of bel 📲 06 238 728 35

Dus zoek je een LinkedIn Training? Eerst zelf lekker aan de slag met bovenstaande tips. Kom je er dan niet uit of wil je een stap verder zetten. Dan kun je me bellen, mailen of appen.

Als je vragen hebt welke ondersteuning het beste past bij jouw situatie. Ik kan je altijd even vrijblijvend advies geven na een snelle online scan.

LinkedIn Training Eerste zelf aan de slag. Hoe werkt LinkedIn - Toch LinkedIn trainer nodig - Trudy Pannekeet
Als je er toch niet in je eentje uitkomt…

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef een reactie